Dave Powell is back !

Who the H… is Dave Powell?

For de af jer, der ikke kender Dave, kan jeg bare sige "kedeligt har det aldrig været !"

En introduktion er måske på sin plads.

Dave var skovhugger i Skotland, et sted kaldet Torbreck og da han i 1994 fik mulighed for at lave sit eget winery, faldt det ham naturligt at opkalde det efter sit forhold til Skotland.

Samtidig var det en stående ambition hos Dave som det mindste blive målt op mod Penfolds Grange - at have dette ikon som præference.

Efter at have modtaget 99 RP for sin daværende topvin i hhv. årgang 2001, 2002 og 2003,lå kimen til de ultimative 100 RP der ligesom også.

Under et besøg hos Dave "Down Under" i 2007, smagte vi de tre ovennævnte årgange, toppet med 2004'eren og vi mente klart, at sidstnævnte var et hak bedre.

...og et hak var lige, hvad denne vin var bedre...

Så 2004'eren scorede 99+ hos Parker, hvor et stuerent citat kunne lyde således "what the Hell did I do wrong".

På dét tidspunkt var Parker særdeles mere toneangivende end i dag og som vinproducent ville man gerne sikres adgang via perleporten, så jeg forstod ham godt.

100 RP !

Når man kender sine råvarer, kan man beslutte, hvad man gør - dét gjorde Dave.

Tussegamle Shiraz-.stokke, 36 måneder på fad - magic casks fra Domique Laurent !

Almindelige fade holder en tykkelse på 22-27 mm - staverne i Laurents magic casks er 45 mm.

Havde al denne lovlige epo'isering skabt en vinøs udgave af Shrek ?

Hvis dette var tilfældet, måtte vinkritikerne elske Shrek ligeså meget som os andre, for dette nye flagskib fik 100 RP.

Således opnåede Dave's australske bordvin priser, der lå over Grange !

Hvordan hænger Powell så sammen med Lars Møller ?

De, der kender mig, ved, at korte fortællinger ikke er min spidskompetance......

Hvordan i alverden skal jeg så beskrive mit forhold til Daves vinverden, som for mit vedkommende startede tæt på år 2000.

I sluthalvfemserne var Christian Aarø (AOC 2**) på restaurant Kanalen og allerede dengang vidste han en masse om vin. Han spurgte i hvert fald om mere, end jeg umiddelbart kunne svare på, så jeg måtte hjem og studere.

Da Christian så blev chefsommelier på hedengangne Neat’s (1*) i London, var det naturligt at spise dér og efterfølgende spørge Christian om, hvad man skulle holde øje med.

”Gå til Harrods, spørg efter Torbrecks Run Rig”

Så det gjorde jeg dagen efter – uden dog at modtage den store salgstale i vinafdelingen, andet end Harrods kun fik 12 flasker af denne – for mig dengang – ukendte australier.

Et par år senere krydsedes vore veje, med mig som salgschef i H. J. Hansen Vin og Dave som leverandør.

Vi har sammen gennemført talrige Winemakers Dinners, seminarer med journalister og sommelierer, mødtes Down Under nogle gange, og i det hele taget gjort dét, man nu gør sammen som vinfolk ……

Altså ordinære ting som en del ”frække” fadøl, en brændemærket røv, mit eget bryllup, en biltur til Malmø og en vin til 60.000 australske $ - dog ikke det hele samtidigt J

Torbreck og Dave’s veje skiltes i 2013, og hvad var mere naturligt for Dave end at lave vin med nogle ”mates”, han har kendt i 40 år og så sin ældste søn, Callum, som gennem nogen tid har været i stald hos selveste Chave i Hermitage – og opkalde vinhuset ” Powell & Son”.

Det er således ikke uden gåsehud, ærefrygt og 110 % dedikation, vi har fået lov til at importere Powell & Son. Og når man nu ved, hvad én Powell kan, forestil jer så 2 x Powell !!!!!

Heldigvis fik vi mulighed for at bestille, inden vinene begyndte at være udsolgte – nu er 2 vine ud af Powells 6 vine allerede udsolgt hos Dave selv – og jeg er alvorligt bange for, vi har bestilt alt for lidt.

Without further ado – køb, mens vi har det !!!

(hemmeligt – men vi siger det kun til dig; der går rygter om, Dave kommer til CPH i juni……)

#fejøvin #vin #vinlars #dave #møller #bedstevin #fejovin #verdensklasse #druer

Seneste blogindlæg
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
Tlf.: +45 2779 5412   
e-mail: lars@fejovin.com 
Smedeland 30, 2600 Glostrup

Følg Fejø Vin på Facebook

  • Facebook Clean

© 2016 by fejø vin