Tanker om økologi og biodynamik

February 13, 2017

 

I dag er ca. 300.000 ha vinmæssigt økologiske, ift. 90.000 ha for 10 år siden.

I Danmark foretrækker vi oftest tysk/østrigsk vin med økomærkning, dernæst fransk – selvom Spanien har det største areal med økologisk vindyrkning.

 

Biodynamikken bunder basalt set i Rudolf Steiners dyrkningsmetoder fra 1924, omkring havebrug, sunde planter og månens indvirkning.

 

Naturvine beskrives oftest som ”umanipulerede” og optræder usvovlede med lavt indhold af (naturligt) svovl – i én flaske Libero fra Fuori Mondo er der 25 mg/l, - du kan således nyde en del flasker dagligt uden at det er svovlindholdet, der påvirker din krop….men husk vi har brug for svovl, da kroppen forbruger det og ikke kan lagre det, akkurat som med c-vitamin.

 

I konventionel vindyrkning tillades 55 tilsætningsstoffer, økologer må (kun…) bruge 30, mens i biodynamikken tillades 10 tilsætningsstoffer og natur som hovedregel fordrer mindst mulig indgriben.

 

Nedenstående er en tabel over de tilladte grænseværdier:

 

Både biodynamik og økologi har kontrol, certificering og deciderede omlægningsperioder – naturvin kræver ingen licens, men der findes flere sammenslutninger omkring naturvin.

 

Fejø vin går op i kvaliteten af vinene, tilblivelsen og filosofien bag – men vi vil allermest arbejde med vine, der både dufter dejligt og smager godt.

 

Vi har vin fra bønder, som ikke er certificerede øko eller bio, men som sagtens kunne være det. For de arbejder HELT UDEN tilsætningsstoffer og sprøjtemidler – men de finder det tvivlsomt at blive certificerede, når certificeringen tillader hhv. 30 og 10 tilsætningsstoffer. Derved føler de, at det såes tvivl om deres ”renhed” i processen.

 

Når nøgleordene er miljø, sundhed og kvalitet, kan man til stadighed undres over, at en flaske Champagne som regel indeholder langt færre oplysninger end varedeklarationen på én liter yoghurt…

 

Kontakt Fejø Vin for mere info eller hop over til vores øko -og naturvine her

 

 

Please reload

Seneste blogindlæg

Wednesday, March 1, 2017

Monday, February 13, 2017

Tuesday, October 11, 2016

Thursday, April 28, 2016

Monday, April 25, 2016

Sunday, April 24, 2016

Please reload

Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
Tlf.: +45 2779 5412   
e-mail: lars@fejovin.com 
Smedeland 30, 2600 Glostrup

Følg Fejø Vin på Facebook

  • Facebook Clean

© 2016 by fejø vin