Hvordan hænger Powell så sammen med Fejø vin?

De, der kender mig, ved, at korte fortællinger ikke er min spidskompetance...

Hvordan i alverden skal jeg så beskrive mit forhold til Daves vinverden, som tartede tæt på år 2000? Her kommer den korte version:

I sluthalvfemserne var præsidenten for de danske sommelierer;  Christian Aarø (AOC 2**) på restaurant Kanalen og allerede dengang vidste han en masse om vin. Han spurgte om mere, end jeg umiddelbart kunne svare på, så jeg måtte hjem og studere.

Christian blev chefsommelier på hedengangne Neat’s (1*) i London, og det var naturligt at spise dér under et ophold i London.

"Hvad skal man kigge efter i London, Christian ?" 

Svaret lød "Gå til Harrods, spørg efter Torbrecks Run Rig"

Et par år senere arbejdede vi sammen som vinhandler og producent.

Vi har sammen gennemført talrige Winemakers Dinners, seminarer med journalister og sommelierer, mødtes Down Under nogle gange, og i det hele taget gjort dét, man nu gør sammen som vinfolk …

Altså ordinære ting som en del "frække" fadøl, en brændemærket røv, mit eget bryllup, en biltur til Malmø og en vin til 60.000 australske $ - dog ikke det hele samtidigt!

Torbreck og Dave’s veje skiltes i 2013, og hvad var mere naturligt for Dave end at lave vin med Paul, vinven gennem 40 år og så sin ældste søn, Callum, som gennem nogen tid har været i stald hos selveste Chave i Hermitage – og opkalde vinhuset "Powell & Son".

Heldigvis fik vi mulighed for at bestille, inden vinene blev opdaget - vi har agenturet i skandinavien - og jeg er alvorligt bange for, vi aldrig kan få nok - der er jo ikke tale om Coca Cola. Vi modtager ofte henvendelser fra Tyskland, Sverige, Frankrig, Holland osv.

Det er således ikke uden gåsehud, ærefrygt og 110 % dedikation, vi  repræsenterer og kæmper for Powell & Son.

Og når man nu ved, hvad én Powell kan, forestil jer så 2 x Powell!!

Læs også: