Champagne er godt for din hukommelse!*

 

Ny forskning viser, at champagne gavner hukommelsen. Et hold forskere ved University of Reading i England har fundet frem til, at tre glas om ugen modvirker aldersrelateret hukommelsestab og demens. Men mindre kan gøre det – et enkelt glas om ugen gør også gavn.

I forhold til hvidvin har champagne et højere indhold af fenolforbindelser i kraft af druerne pinot noir som benyttes til champagne sammen med chardonnaydruen.

Og det er ifølge forskerne brain food til gavn for den rumlige hukommelse – det vil sige vores evne til at finde rundt og orientere os i omgivelserne.

»Resultatet er opsigtsvækkende, fordi det for første gang viser, at champagne gavner hjernens kognitive funktioner som for eksempel hukommelsen«, siger Jeremy Spencer, der er professor ved universitetets Institut for Ernæringsvidenskab.

»Vores studie viser, at champagne, der ikke indeholder flavonoider, også kan påvirke hjernens funktioner i kraft af små fenolforbindelser – noget, som videnskaben hidtil ikke regnede for at have biologisk aktivitet«, siger Jeremy Spencer.

Forskere har tidligere påvist en sammenhæng mellem et moderat indtag af rødvin og hukommelsen i kraft af vinens indhold af flavonoider, og nu får de ædle dråber samme blå stempel.

Forskerne håber også på at nå frem til, at de ædle bobler har samme positive effekt for mennesker som andre fenolrige fødevarer, bl.a. blåbær og kakao.

*kilde: Politiken, "Nyt om mad", af Henrik Kerrn Jespersen

Lallier bruger udelukkende Pinot Poir og Chardonnay druer i deres champagner.

PS! Vi elsker Lallier.

Læs mere om Lallier her